Sveriges fulaste trädgård 2017 är korad

27 juni 2017 Trädgård
Image

För andra året i rad arrangerades tävlingen Sveriges Fulaste Trädgård tillsammans med Aftonbladet och Millesons Handelsträdgård. Årets vinnare är paret Sara och Tomas tillsammans med sonen Melker som bor i Söderhamn, norr om Gävle. Nu får de äntligen en trädgård som hela familjen kan njuta av.

Tävlingen Sveriges Fulaste Trädgård är nu avslutad. I år vann Sara Jonsson, 23, med fästmannen Tomas, 29, och deras son Melker, 1,5. De bor i en villa i Söderhamn som ligger mellan Hudiksvall och Gävle.

Att få tiden att räcka till som småbarnsförälder är svårt och lilla Melker har haft det allt annat än lätt. Ett medfött hjärtfel har lett till flera sjukhusbesök och ständig oro. Allt annat har fått läggas åt sidan och så även trädgården.

Idag mår Melker bättre men väntar på sin andra hjärtoperation. Familjens tid går åt till sonen och trädgården är inte vad den skulle kunna vara. Men nu ska trädgården äntligen bli fin igen. Det kommer bli en plats där Melker kan få leka och som Sara och Tomas kan få njuta av.

- Att få en lugn oas där vi koppla av med fina växter och möjligheten till att odla betyder allt, säger Sara.

Trädgården består även av många stubbar. Något som jultomten uppmärksammat efter att ha snubblat och stukat handen vid senaste besöket.

Tävlingen går ut på att lägga upp en bild på sin trädgård på Instagram och hashtagga med Sveriges Fulaste Trädgård. Svenska folket är med och röstar fram finalisterna och sedan utser en jury det vinnande bidraget.

Vinnaren, i detta fall Sara med familj, får sin trädgård omgjord av ett team från Millesons som består av sten- och markläggaren Jerry Bäck, trädgårdsdesignern Madeleine Huber, trädgårdsmästaren Lisa Andersson och arboristen Richard Reimertz. Dessutom ingår den testvinnande robotgräsklipparen iMow MI 632 från VIKING samt den batteridrivna trimmern FSA 56 från STIHL i första priset.

I juli publicerar Aftonbladet TV ett första avsnitt i en serie om fyra avsnitt där nyfikna tittare kan följa förändringen och se slutresultatet. De tre sista avsnitten publiceras under augusti.

Mer att läsa

I år dyker Bygglekplatsen upp på olika ställen i Göteborg. En skåpbil full med verktyg och material åker runt för att möta snickarsugna och skaparglada barn och unga i Göteborg.
28 juni 2017
Välkommen till Bygglekplatsen Pop up
Läs artikel
Tävlingen Sveriges Fulaste Trädgård är nu avslutad och vinnaren är korad.
27 juni 2017
Sveriges fulaste trädgård 2017 är korad
Läs artikel